Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΛΩΤΟΙ

ΑΦΟΙ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ
στην Ημαθία & Πανελλαδικά


ΛΩΤΟΙ
Εποχή : Φθινόπωρο

O λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, στους μετέπειτα χρόνους σχεδόν λησμονήθηκε και άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός και πάλι μόλις τα τελευταία χρόνια. Χάρη στη λεπτή και χαρακτηριστική γεύση του, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους αρχαίους λαούς. Είχε ονομαστεί ως η «τροφή των θεών».

Ο λωτός είναι μια εξαιρετική πηγή β-καροτίνης, βιταμίνης C και καλίου. Όταν είναι ακόμη πράσινος, είναι πλούσιος σε τανίνες που του δίνουν μια ισχυρή στυπτική γεύση, έτσι ώστε να τρώγεται μόνο όταν ωριμάσει πλήρως. Όταν ωριμάσει ο καρπός, είναι πολύ γλυκός και περιέχει μεγάλη ποσότητα σακχάρων σε γλυκόζη και πρωτεΐνη. Έχει διουρητικές και καθαρτικές ιδιότητες. Ωστόσο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα, απαγορεύεται σε εκείνους που πάσχουν από διαβήτη ή που υποφέρουν από παχυσαρκία.

 

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Διανέμουμε σε όλη την Ελλάδα σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία και λαχαναγορές και οι πελάτες μας με την εμπιστοσύνη τους, μας αποδεικνύουν καθημερινά ότι η εταιρεία ΑΦΟΙ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΟΕ προσφέρει μόνο ποιοτικά προϊόντα.